Kooflijsten

Sierlijsten worden ook wel kooflijsten genoemd. Deze kooflijsten zijn lijsten van gips, die in verschillende grote en modellen leverbaar zijn. Tegenwoordig wordt de sierlijst ook steeds vaker toegevoegd in nieuwere huizen.
De kooflijsten zoals we die van vroeger kennen, zien er soms wat ouderwets uit. Tegenwoordig heeft u ook mooie strakke kooflijsten, maar ook kooflijsten met een mooie cirkelvormig patroon.

Ornamenten

ornamenten en rozetten voor plafonds en wanden geven een ruimte een chique en warme uitstraling. Door de verschillende sierelementen is er volop keuze in vormen en stijlen: van strak en modern tot weelderig barok.
Tevens kunnen oude lijsten hersteld, gerestaureerd of gereproduceerd worden. Eventueel kunt een rozet ook gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een kroonluchter.

Perklijsten

Perklijsten worden gebruikt om vakken in plafonds te maken. Perklijsten zijn kleinere lijsten van gips, die in verschillende grote en modellen leverbaar zijn. Perklijsten worden op een gemiddelde 200 mm naast de kooflijst geplakt.
Perklijsten zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende soorten. Ook hier is er de keuze tussen klassieke moderne varianten.