Muurtooi b.v. Spuit- en stukadoorsbedrijf is gespecialiseerd in alle soorten en vormen van plafond en wandafwerkingen. Zowel voor restauratie als traditioneel stukadoorswerk kunt u bij ons terecht.
Verder zijn wij goed thuis in het aanbrengen van lijsten en ornamenten in gips. Hieronder bevindt zich een overzicht van een aantal stucmogelijkheden, heeft u speciale voorkeuren? Neem dan contact met ons op!

Acoustuc

Brander Acoustuc is de ideale pleister in situaties waarin het minimaliseren van geluidsoverlast van belang is. Onder andere in utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie van trapportalen, galerijen en muziekcentra. In al dit soort situaties zorgt Brander Acoustuc niet alleen voor een schitterende afwerking van wanden en plafonds, maar tegelijk voor een uitstekende geluidabsorberende werking. Acoustuc pleister heeft een naadloze afwerking met geluidsabsorberende werking en is bovendien brandafwerend. Beschikbaar in standaard wit en aanvulbaar in verschillende kleuren.

Gladpleister

Een hedendaagse moderne afwerking is het glad en vlak afpleisteren van wanden en plafonds. Dit geeft een luxe en rustige uitstraling met een ruimtelijk effect. Glad stucwerk past in elk interieur. Welke pleister het beste kan worden toegepast is afhankelijk van de ondergrond en de toe te passen laagdikte. Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust". Het sausen van de gepleisterde wanden kan optioneel door Muurtooi bv worden verzorgd.

Spuitpleister

Een structuur welke uitermate geschikt is als "eindafwerking". Wordt veelvuldig toegepast op plafonds en boven tegelwerk in nieuwbouwwoningen. Ook verkrijgbaar in vele kleurschakeringen mits er van gerenommeerde merken gebruik wordt gemaakt zoals b.v. Histor, Flexa, Sigma, Brander. De structuur kan desgewenst in overleg met de applicateur "ter plaatse" worden vastgesteld. Hoe fijner de structuur hoe duurder het eindproduct. Immers, er moet veel meer aan de ondergrond worden gedaan. Een erg fijne structuur geeft overigens een korte levensduur. Met het oversausen wordt deze structuur snel teniet gedaan.

Pandomo

Pandomo is een zeer mooie gladde wandafwerking met een betonlook. Wanneer dit materiaal wordt afgewerkt met een waterdichte olie of lak, kan het zeer goed toegepast worden in badkamer en keuken. Pandomo is in vele kleuren verkrijgbaar en kan bovendien ook op meerdere manieren aangebracht worden. De witte cement basis kan in iedere gewenste kleur worden gebracht met Padomo kleur concentraten. De associatie met beton en daarmee een grijze kleur is logisch, maar u kunt dus meer kleur in uw stucwerk aanbrengen. Daarnaast is het mogelijk om meerdere kleurvlakken naadloos in elkaar over te laten lopen.

Sierpleister

Met sierpleisters worden wanden, plafonds en gevels op een efficiënte, manier van een fraaie decoratieve structuur voorzien. Bovendien zijn ze hard, stootvast, kleurecht en duurzaam. Sierpleisters hebben weinig onderhoud nodig. Sierpleisters zijn bijzonder geschikt voor het versterken van relatief kwetsbare ondergronden of wanden met een hoge belasting graad. De meeste sierpleisters zijn zowel binnen als buiten toe te passen. De glans is mat en de sierpleisters zijn beschikbaar in de kleur wit en andere lichte kleuren.

Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk. Deze afwerking is niet echt geschikt voor gezinnen met kinderen aangezien het geen "keiharde" afwerking is. Als het na een aantal jaren moet worden gesaust verliest u een groot gedeelte van deze "slagen". Het is wel een product wat de vochthuishouding perfect regelt. Immers, het heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Kortom een zeer geschikte wandafwerking voor veel woongenot. Tot slot is schuurwerk uitermate geschikt voor "natte ruimten" zoals badkamer e.d.

VBK

Sausklaar stucwerk is het glad maken van muren. De stukadoor gebruikt hiervoor pleister en nadien is de muur dan geschikt om te sauzen. Voor behang hoeft het stucwerk net iets minder glad te zijn. Dat scheelt moeite voor de stukadoor en daarom is behangklaar stucwerk vaak iets goedkoper dan sausklaar stucwerk. Efficiënt voor u en een super strak en keihard resultaat. Enkele andere voordelen zijn de grote inwendige hardheid, gladde witte afwerking en een goede dekking.

Akoestisch

Akoestische plafondsystemen hebben niet alleen een positieve invloed op de akoestuek in de kamer, maar bieden meer dan alleen de beste akoestiek. Voor akoestische plafondsystemen werken wij met Sto. Sto biedt multifunctionele concepten voor het optimalisren van het geluid en interieurontwerp.Niet alleen de functionaliteit en een verbetering van hoorcomfort zijn belangrijke eigenschappen van een akoestisch plafondsysteem. Het plafond bepaalt namelijk ook voor een groot gedeelte de uitstraling van het interieur.

Stucco

De nieuwe decoratieve sierpleisters van Brander, Brander Stucco Metallic Gold en Silver, geven de ruimte waarin ze worden toegepast een bijzondere prettige sfeer. Door een of meerdere wanden af te werken met deze sierpleister, geeft u zowel de representatieve, zakelijke als privé omgeving een zachte, persoonlijke en vooral sfeervolle uitstraling. De subtiele lichtspeling die ontstaat door de kleine zilver- of goudkleurige metaaldeeltjes zorgen voor een extra sprankelend effect.
terug omhoog